bireysel terapi

Bireysel Terapi

Günlük hayatın akışında pek çok farklı problemle karşı karşıya kalıp, çeşitli sorunlara karşı ciddi savaşlar veririz. Kişilerin sahip olduğu zor yaşantı ya da karşılaştığı güç sorunlar zaman içerisinde olumsuz sonuçlar doğurur. Böyle durumlarda sorunların üstesinden gelmek ve yaşam kalitesi yüksek bir hayat sürdürmek isteyen her bir bireyin Psikolog tarafından profesyonel destek alması gerekir. Sorunların üstesinden gelmek, onlarla savaşabilmek için Bireysel Terapi almak gerekir.

Bireysel terapi, Psikolog ile danışan arasında gizlilik esasına dayanarak gerçekleştirilen terapi yöntemlerinden biridir. Bireysel terapide danışanlar yaşadıkları ve üstesinden tek başına gelemedikleri sorunları terapistiyle paylaşır, sorunlarına çözüm bulur ve hatta kişisel farkındalık kazanır. Kişilerin yaşamında son derece önemli bir yere sahip olan bu sürecin mutlaka alanında uzman bir Psikolog tarafından yürütülmesi gerekir.

Hangi Durumlarda Bireysel Terapi Alınmalı?

İçinde yaşadığı toplumda, çalışma ortamında, evliliğinde, arkadaşlık ilişkilerinde birtakım sorunlarla karşılaşan ve bu sorunların üstesinden tek başına gelemediği için yaşam kalitesi büyük ölçüde düşen her birey için Bireysel Terapi şarttır. Terapi ile kişiler olumsuzlukları arkasında bırakmayı başarır.

  • Bireyin ruhsal çöküntü yaşaması,
  • Depresif bozukluğa sahip olması,
  • Sosyal ya da özgül fobilere sahip olması,
  • Anksiyete bozukluğu olması,
  • Önem verdiği birini kaybetmesi,
  • İstismara uğraması,
  • Bedensel ve ruhsal olarak etkileyen bir travma yaşamış olması ve benzeri gibi durumlarda bireysel terapi alınmalıdır.

“Her zaman pozitif olmak zorunda değilsiniz. Üzgün, kızgın, sinirli, sinirli, korkmuş ve endişeli hissetmek tamamen normaldir. Duygulara sahip olmak sizi olumsuz bir insan yapmaz. Seni insan yapar.” — Lori Deschene

bireysel-psikoterapi

Bireysel Terapinin Amacı Nedir?

İnsanlar, yaşamını daha sağlıklı, düzenli ve huzurlu sürdürebilmek adına zaman zaman profesyonel destek almaya ihtiyaç duyabilir. Böyle bir durumda ihtiyaç duyulan en önemli şey bireysel terapidir. Bireysel terapinin amacı şu şekildedir;

  • Bireyin hem bedensel hem de ruhsal ihtiyaçlarının ve sorunlarının farkına varmasını sağlamak,
  • Farkındalık oluşturduktan sonra bu sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik seanslar düzenlemek,
  • Bilinçlendirme çalışmaları yürütmektedir.

Bireysel terapinin amaçlarından bir diğeri de bireyin göz ardı ettiği şeylerin farkına varmasını sağlamaktır. Bu farkındalık sayesinde kişiler kendi değerini anlar ve hayattaki önceliklerini doğru bir sıralama sokabilir.

Bireysel Terapi Nasıl Yapılır?

Bireysel terapi, danışan ile Psikolog arasında gerçekleştirilir. Seanslar hem yüz yüze hem de online olarak yapılabilir. Psikolog ile aynı şehirde yaşamayan, evi ya da iş yeri Psikolog kliğine çok uzak olan kişilerle online bireysel terapi yapılır. Ancak ofise gelmekte sorun yaşamayan ya da ofise gelmek isteyen danışanlarla yüz yüze bireysel terapi gerçekleştirilir.

Terapiler Kaç Seans Sürer?

Psikolog tarafından gerçekleştirilen bireysel terapi sürecinin ilk seansında danışanın yaşamını olumsuz olarak etkileyen sorunun kaynağı tespit edilir.

Danışanın kendi hür iradesi ve gönüllük esasıyla katılım sağladığı bireysel terapi seanslarından ikincisindeyse, genellikle izlenmesi gereken yol belirlenir. Seansların seyri çoğu zaman danışanın ruh haline ve sorunlarına bağlı olarak seyreder. Bu faktöre ve danışanın terapiye verdiği tepkiye göre kimilerinde süreç çok daha kısa, kimilerindeyse uzun sürer.

Hem yüz yüze hem de online bireysel terapi seanslarının sayısı hakkında kesin bilgi verebilmek mümkün olmazken, bu durum çoğunlukla danışanla ilişkilidir. Fakat danışanın seanslara kendi isteğiyle katılması, iyileşmeye yönelik adımlar atabiliyor olması ve düzenli terapi alıyor olması gibi durumlar süreci olumlu yönde etkilemektedir.

Bireysel terapinin bireye sunduğu faydalardan da bahsetmek gerekirse;

  • Sorunları çözmeye yönelik yöntemlerle tedavi sağlaması,
  • Kişilerde farkındalık oluşması,
  • Her seans sonrasında kişilerin kendisine daha çok değer vermesi ve güvenmesi bireysel terapinin kişilere kazandırdıkları arasındadır.
bireysel psikolojik destek
Size Yardımcı
Olmamızı İster misiniz?

Bizimle iletişime geçerek psikoterapi seanslarımız hakkında detaylı bilgi alabilir, psikolog randevunuzu kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

Sena hanıma 6 aydır panik atak sorunum için gidiyorum. İlk güne göre çok daha iyi durumdayım her duruma panikleme olayını aştım hemde hiç ilaç kullanmadan.

yorum k
T*** Y***

Sağolsun Psikolog Sena Sabanoğlu sayesinde aşırı iddaa oynama hastalığımdan kurtuldum aldığım aylıklar hep iddaa’ya gidiyordu kredi kartlarına borçlar kabarmıştı. Bu tür sorunlarda profesyonel destek almak en kesin tedavi yöntemi.

yorum e
G*** A***

Huzur dolu bir ortam. Sena hanım sağolsun bir çok sorunuma müthiş destek oldu kendisinden destek almasaydım belki bu sorunları bu kadar rahat atlatamazdım.

yorum e
S*** A***

Psikoterapi Seanslarımız Hakkında Ayrıntılı Bilgi Almak İçin Arayabilirsiniz.